Powered By Blogger

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

65 χρόνια από την γέννηση του Freddie Mercury

Την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου συμπληρώθηκαν 65 χρόνια από την γέννηση του μεγάλου τραγουδιστή των Queen Freddie Mercury, ενώ το Νοέμβριο θα συμπληρωθούν 20 χρόνια από τον θάνατο του.
Ο θρυλικός τραγουδιστής των Queen άφησε την ανεξίτηλη σφραγίδα του στη ροκ μουσική σκηνή, και αν ζούσε σήμερα θα ήταν 65 ετών.
Ως φόρο τιμής στον μεγάλο σταρ, η μηχανή αναζήτησης του Google τον θυμήθηκε με ένα απολαυστικό βίντεο κινουμένων χαρακτήρων, όπου ακούγεται η ιδιαίτερη φωνή του Mercury. Παράλληλα, δημιούργησε και ένα ειδικό blog για τον τραγουδιστή.
Ο Brian May, φίλος του Mercury και μέλος των Queen, γράφοντας στο εν λόγω blog, τόνισε πως η παρουσία του Mercury σήμερα, αν και δεν είναι πλέον στη ζωή, είναι πιο δυνατή από ποτέ. Παράλληλα υπογράμμισε πως ο αγαπημένος του φίλος αγαπούσε πολύ την ζωή και φρόντιζε να ζει κάθε λεπτό της. Επίσης, δήλωσε πως «όπως κάθε μεγάλος κομήτης, άφησε πίσω του μια φωτεινή ουρά, που θα λάμπει για πολλές γενεές ακόμη».
Ο Freddie Mercury ανακοίνωσε στις 21 Νοεμβρίου του 1991 πως έπασχε από AIDS και έφυγε από την ζωή στις 24 του ίδιου μήνα, σε ηλικία 45 ετών.